Till startsidan Orientering Skidorientering Bildgalleri Kontakt   
    Skidor
 

Panorama över Friluftscentrum, Södra Berget, Sundsvall (live)

Webbkameran där man kan se Ängen på Södra Berget live. Det är säkert många som gärna vill kolla hur det ser ut där uppe innan man ger sig iväg till vårt Friluftscenter för att åka några varv, men nu avslutas spårprepareringen för denna säsong. Det går ju också att åka utan spår för den som känner för det, eftersom det fortfarande är gott om snö i spårbädden.
Info om skidspår – aktuell spårstatus


2023-10-21

  Lappkast

Skidskolan

Nu när vi har fått lite mera snö startar vi Skidskolan med att öva på det perfekta lappkastet. Var noga med att följa bifogad instruktion för om du trasslar in ben och armar i varandra då har du gjort något av momenten på fel sätt.

2023-10-21
 

Det blir vinter i år också!

Men vad kan vi vänta oss av den här vintern, ska det bli mycket blötsnö eller får vi mest av kramsnö, knarrsnö, drevsnö, kristallsnö, skarsnö, hagel, kornsnö, sockersnö, pudersnö, modd, snöslask, snörök, yrsnö, snösmocka? Kanske ska det komma riktiga lappvantar med klabbföre? Vissa vintrar får vi en skvätt av varje så vi får väl ge oss till tåls och vänta och se vad det blir.


2023-05-01
 

Södra Berget, Sundsvall

Denna vinter har varit fantastiskt fin för oss skidåkare och än är det inte slut. I dag är det 1 maj med fullt åkbara spår, tack vare ett rejält lager med konstsnö som smälter långsamt har vi fortfarande gott om snö att åka skidor på.


2022-03-11

  Snart är det vår

Påskharen är på ingång och snart är det vår!

Men än så länge ska vi njuta av en härlig senvinter med massor av snö. Fina skidspår finns det lite överallt så passa på att ta tillvara på denna fina årstid - för tiden går ju som bekant alldeles för fort när man har roligt.

2022-12-02

  en fin vinterdag

Vinterdag

15° kallt och rätt mycket snö och om jag har förstått det rätt så är detta något som i England kallas för "Beast from the East" och i Tyskland för "Siberian Bear" i södra Sverige talar de om "snökanoner". Här i Sundsvall kallar vi det för en "torsdag".

2021-10-22
 

Södra Bergets rullskidbana

Friluftsliv Sundsvalls kommun Nu öppnar etapp två av rullskidbanan på Södra Berget. Den bjuder på lite mer backar, med en höjdskillnad av 40 meter. Den nya delen är 1,5 kilometer och den viker av till höger efter 200 meter från start på befintlig rullskidbana, se karta. Banan följer samma sträckning som motionsspåret Elit 2. Den bjuder på en rejäl utförsbacke från start, så du bör ha ordentlig vana av att åka rullskidor innan du ger dig ut på den. Vid backens start sitter två skyltar med varning för brant backe. Efter utförsbacken följer en lika lång stigning med varierande lutning tillbaka upp till Friluftscentrum. Halvvägs ned går det av en genväg till vänster, för den som inte vill åka hela slingan. Åkriktning är motsols.

2017-03-10
  Kommunens nya infotavla.Promenadvänligt i Ryggisspåret!

Kommunen inbjuder folk till att promenera i det preparerade skidspåret på Ryggis, men ansvariga på Kommunen intygar att det fortfarande är tillåtet att också åka skidor här om man håller sig långt till höger i spåret.
Ursäkta den sarkastiska tonen men jag orkar faktiskt inte hantera sådana här tokigheter på ett mer seriöst sätt.


"Ren vit snö som gnistrar i solen.
  Temperaturen minus fyra grader.
  Skidspåret ringlar sig bort över myrarna,
  genom skogen, en bit upp längs fjällsidan, ned igen.
  Hemåt i lugnare takt med sinnena fyllda av naturupplevelser".
  Vad kan man mer begära av livet?

              Webmaster:
              Winn Björklund
              070-6958936
              winn.bjorklund@gmail.com


   

   

 

   Aktuell spårpreparering

    Aktuell spårstatus för skidspår
    som kommunen preparerar

    Avgiftsbelagda skidspår på Södra
    berget

    Vett och etikett i skidspåren
   
  Temperaturen på Södra Berget ser du här!